Partnerséget építünk
Európai Regionális Fejlesztési Alap
www.skhu.eu | www.rdvegtc-spf.eu

Innovatív zarándokút járhatósági és tájékozódási közösségi adatbank és adatgyűjtési platform

cikk, szerző: sodi

A Zarándok Turizmusért Nonprofit Kft., valamint a Permeo Polgári Társulás az Interreg V-A Szlovákia – Magyarország Együttműködési Program SKHU/WETA/1901/4.1/304 azonosítószámú, „Innovatív zarándokút járhatósági és tájékozódási közösségi adatbank és adatgyűjtési platform” című projektjének keretében a közös fejlesztésen keresztül tovább kívánják erősíteni a két partnerország együttműködését.

A platform használata során a látogatók találkozhatnak a kialakított útvonallal kapcsolatos problémákkal, így a túrázó és a zarándok közösségekben egyaránt, összességében naprakész információkkal rendelkezhetnek a turista és zarándokutakkal kapcsolatos információkról. A fejlesztés célja, hogy a partnerek olyan díjmentes igénybe vehető és beágyazható internetes, valamint mobiltelefonos felületet alakítsanak ki, mely segítésével a zarándokút járhatósági és tájékozódási adatokból a kiemelt problémák naprakészen gyűjthetők legyenek.

A fejlesztés rámutat a probléma típusára és annak forrására, megoldást kínálva rá, valamint a közösség megerősítő erővel is bír. A felületen lehetőség lesz képek feltöltésére is, valamint a megjelölt problémáknak a többi felhasználó által való megerősítésre és visszaigazolásra.

A projekt számszerűsíthető eredményei közt még a promóciós tevékenységek és a projekt keretében megszervezett rendezvények is jelen vannak. A megvalósítani kívánt fejlesztés kizárólag határon átnyúló együttműködésben valósulhat meg, hiszen közös célunk a meglévő értékek karbantartása és fenntartása. 

 

 

A jelen cikk tartalma nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió hivatalos álláspontját.

 

www.skhu.eu

www.rdvegtc-spf.eu


A honlap tartalma nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió hivatalos álláspontját.