Partnerséget építünk
Európai Regionális Fejlesztési Alap
www.skhu.eu | www.rdvegtc-spf.eu

Innovatív zarándokút járhatósági és tájékozódási közösségi adatbank és adatgyűjtési platform

Projekt címe:
Innovatív zarándokút járhatósági és tájékozódási közösségi adatbank és adatgyűjtési platform
Projekt rövid címe:
Zarándok adatbank
Projekt azonosító száma:
SKHU/WETA/1901/4.1/304
Projekt kezdete:
2020.12.01.
Projekt vége:
2021.08.31.
Projektben együttműködő partnerek:
Zarándok Turizmusért Nonprofit Kft., Permeo Polgári Társulás
A projekt célja:
A projekt célja, egy olyan Innovatív zarándokút járhatósági és tájékozódási közösségi adatbank és adatgyűjtési platform létrehozása, amely segíti a természeti értékek és a környezet karban tartását, tisztán tartását, közösséget létrehozva: A célcsoporthoz alkalmazkodva webes és mobil alkalmazásra terjeszti ki ezt a fejlesztést. A fejlesztés jóvoltából a partneri hálózat és a környezettudatosság bővül, erősödik.

A Zarándok Turizmusért Nonprofit Kft., valamint a Permeo Polgári Társulás igyekszik olyan eseményeket, programokat és lehetőségeket szervezni, aminek a célja az ifjúság felkarolása, az egészséges aktív életmód védelme, szabadidő tevékenységek megteremtése, a zarándoklatok és zarándokutak fenntartása, népszerűsítése. A megvalósítani kívánt projekt célja az együttműködés megerősítése a két partnerország között, új nemzetközi kapcsolatok létrehozása oly módon, hogy olyan fejlesztést hozzon lére, amely más partnereket is együttműködésre ösztönöz, valamint a zarándokok és turisták is bevonásra kerülnek általa.

A fejlesztés révén létrejön egy járhatósági és tájékozódási közösségi adatbank és adatgyűjtési platform. Az elmúlt időszakban a kormány a szakmai szervekkel együtt igen sokat tett az alacsony környezetszennyezéssel járó szabadidős és egészségmegőrző rekreációs lehetőségek fejlesztéséért az érintett szakmai szervezetekkel együttműködésben. A lakosság egyre növekvő számba veszi igénybe ezeket családi, hobby sport, turisztikai célból. A használat során a látogatók találkoznak a kialakított útvonallal kapcsolatos problémákkal, így a túrázó és zarándok közösségek összességében naprakész információkkal rendelkeznek a turista és zarándokutakkal kapcsolatos információkról. A fejlesztés célja, hogy a partnerek olyan díjmentes igénybe vehető és beágyazható internetes és mobile telefonos felületet alakítsanak ki, mely segítésével a zarándokút járhatósági és tájékozódási adatok és kiemelten a problémák naprakészen gyűjthetők. A fejlesztés rámutat a probléma típusára, forrására, megoldást kínálva rá, valamint a közösséget is megerősíti. (A felületen lehetőség lesz képek feltöltésére, és a többiek által való megerősítésre, visszaigazolásra) A projekt további eredményei: a promóciós tevékenységek, a projekt keretében megszervezett rendezvények. Jelen fejlesztés kizárólag határon átnyúló együttműködésben valósulhat meg, hiszen közös célunk a meglévő értékek fenntartása, karbantartása. Javítja a szolgáltatások nyújtását a határ menti területeken, megerősíti a kölcsönös megértést és a kétnyelvűséget, mivel a fejlesztett alkalmazás magyar és szlovák nyelveken is elérhető lesz így erősíti a határon túli együttműködéseket.


A honlap tartalma nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió hivatalos álláspontját.