Partnerséget építünk
Európai Regionális Fejlesztési Alap
www.skhu.eu | www.rdvegtc-spf.eu

A megvalósítás végéhez érkezett a Zarándok adatbank projekt

cikk, szerző: sodi

Mint ahogy korábban beszámoltunk, a Permeo Polgári Társulás és a Zarándok Turizmusért Nonprofit Kft. közös projektjében egy „Innovatív zarándokút járhatósági és tájékozódási közösségi adatbank és adatgyűjtési platform” című projekten dolgoztak, a megvalósítás időszaka 2021.08.31. napjával véget ért.

A projekt az Interreg V-A Szlovákia – Magyarország Együttműködési Program SKHU/WETA/1901/4.1/304 azonosítószámú, rövid címén egyszerűen csak „Zarándok adatbank” című projektben megvalósított fejlesztés segítségével a használat során a látogatók, kirándulók, zarándokok találkozhatnak a kialakított bizonyos útvonallal kapcsolatos problémákkal.

A fejlesztés segítségével a túrázó és a zarándok közösségekben egyaránt, az útvonalak érintett szakaszain naprakész információkkal segíthetnek egymásnak. A partnerek így egy olyan díjmentes igénybe vehető és beágyazható internetes, valamint mobiltelefonos felületet alakítottak ki, amely segítésével a zarándokút járhatósági és tájékozódási adatokból a kiemelt problémák naprakészen gyűjthetők, illetve ennek segítségével orvosolhatók. Láthatjuk a felmerült probléma típusát és annak forrást, amelyről képet is készíthetünk a helyszínen, ezzel egyben alá is tudunk támasztani a megjelölt problémát, és ez egyúttal a többi felhasználó által való megerősítésre és visszaigazolásra is alkalmas.

Webes és mobil eszközökön az alábbi információkat és szolgáltatásokat érhetik el a felhasználók:

  1.  - információs oldal
  2.  - adatbejelentő form (widget támogatással) (minimálisan kezelt adatok: GPS long, lat, település, megye, ország, kép, típus, altípus, leírás, fontosság)
  3.  - közösségi adatgyűjtési logika támogatása - adott bejelentésre megerősítő lehetőség biztosítása, és a megerősítések szerinti validitás vizsgálati logika
  4.  - megerősített bejelentések státusz kezelésének támogatása

 - több nyelvű megjelenés támogatása – magyar és angol nyelven

 

A gyűjtött adatokat a szervezetek partnereikkel és az érintett útvonalak gazdáival (akik elsősorban önkormányzatok és erdészetek) megosszák, ezzel is hozzájárulva az útvonalak folyamatos járhatóságának megőrzéséhez, azok széleskörű kihasználási szintjéhez. 

A megvalósított projekt kizárólag határon átnyúló együttműködésben valósulhatott meg, hiszen a cél közös, a meglévő értékeink karbantartására és fenntartására törekszünk. 

 

 

 

A jelen cikk tartalma nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió hivatalos álláspontját.

 

www.skhu.eu

www.rdvegtc-spf.eu


A honlap tartalma nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió hivatalos álláspontját.